Crock Pot·Recepten·Vleesgerechten

Pulled Pork

 

Een van mijn favoriete broodjes is een broodje Pulled Pork. Als dit broodje op de kaart staat als we ergens gaan lunchen, hoef ik geen twee keer na te denken over wat ik zal bestellen. Helaas is er hier in de buurt geen eettentje waar dit broodje op de kaart staat.
Eén van onze adresjes had het overheerlijk broodje wel, maar heeft het helaas van de kaart gehaald (ik moet nog even vragen waarom???).
Dus…..   als je het nergens in de buurt meer kan eten, dan moet je het zelf maar gaan maken toch?

Ik ben daarom opzoek gegaan op het web voor een lekker recept en daar hoefde ik gelukkig niet lang naar te zoeken.
Ook zag ik tijdens het zoeken naar het recept steeds vaker de Slowcooker voorbij komen. Op Oh my Foodness las ik hier een leuk stuk over, De Slowcooker, een musthave of niet? Ik was verkocht, ik wilde er ook één hebben!!

Manlief vraagt zich af waarom wij nog een gasfornuis hebben, deze wordt steeds minder gebruikt 🙂

Op dit moment ligt mijn stuk vlees hier in de keuken in de Crockpot heerlijk te garen, maar je kunt de pulled pork uiteraard ook in de oven* klaarmaken. Ik heb het recept gebruikt wat ik via Pinterest gevonden heb bij I am cookingwithlove, waar nog meer heerlijke recept staan.

Wat heb je nodig

  • 1 kg Procureur/varkensnek
  • 150 ml kippenbouillon (eigengemaakt of van bouillonblokje)
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 2 theelepels (gerookte) paprikapoeder
  • 2 uien, in grove stukken gesneden
  • 4 tenen knoflook, grof gehakt
  • 200 ml barbeque saus
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels gedroogde tijm (ik heb een paar takjes verse tijm gebruikt)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel cayennepeper, naar smaak
  • 2 theelepels zout, naar smaak (ik heb grof zeezout gebruikt, ongemalen)
  • broodjes

Wat moet je doen

  1. Meng alle ingrediënten in de pan
  2. Leg het vlees in de pan en zorg dat er overal lekker wat saus zit
  3. Doe de deksel op de pan, zet de pan aan en stel hem in op 5 a 6 uur op hoog
  4. Als je thuis bent, check dan en toe je vlees en draai het eventueel om zo dat de saus ook lekker verdeeld wordt.
  5. Het vlees is klaar als het uit elkaar valt
  6. Maak ondertussen een lekkere Coleslaw voor erbij
  7. Haal het vlees uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar
  8. Doe daarna het vlees terug in de pan en roer het door de saus
  9. Verwarm je broodjes eventueel even in de oven en serveer de pulled pork met je broodje en Coleslaw

Voor de coleslaw:

  • 150 gram winterwortel geraspt of julienne
  • 300 gram witte of spitskool geraspt of julienne
  • 2 eetlepels yoghurt Ik heb Turkse gebruikt)
  • 3 eetlepels mayonaise (Helmanns is zo lekker 🙂 )
  • 1 middelgrote rode ui

Eet smakelijk!

 

Bron: I iam cooking withlove en Culy

Voor de oven:
Gebruik dan een ruime pan met deksel. Zet de oven tussen de 90 en 110 graden. Check of het warm genoeg is. Zet ‘m zo nodig hoger of lager. En zet de pan met deksel erop in de oven. Check dan en toe je vlees en draai het eventueel om zo dat de saus ook lekker verdeeld wordt. Voeg zo nodig wat vocht toe. Hou er wel rekening mee dat je gerecht bijna de hele dag in de oven staat.

Mijn vlees heeft 6 uur in de crockpot gezeten, de oven zal misschien wat langer zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s